Behanlingar

Hur går massagebehandlingen till?

Första gången du kommer får du fylla i en enkel hälsodeklaration med frågor om bland annat: har du nyligen varit förkyld, har du inflammation/infektion och feber, har du någon sjukdom och/eller medicinering jag behöver känna till, samt om du har specifika värk eller trauma så får du markera vart på en bild av en människa. Du hittar mer information på fliken Hem.


Deep Tissue Massage 30-90 min.  Greppstyrka 3-5

Deep tissue massage är en typ av massage som fokuserar på att nå de djupare muskelvävnaderna och bindväven i kroppen. Massagen utförs genom att massören använder intensivare tryck och rörelser än vid vanlig avslappningsmassage. Syftet är att lösa upp spänningar och knutor i musklerna samt förbättra cirkulationen. Resultatet är ofta en känsla av avslappning och smärtlindring. Det är viktigt att kommunicera med massören under massagen om trycket känns för intensivt eller obehagligt.

30 min: Bakdel av ryggen, nacken, ben, vader

45 min: Bakdel av ryggen, nacken, ben, vader, armar, framsida ben, fötter

60 min: Bakdel av ryggen, nacken, ben, vader, armar, framsida ben, fötter.
Dessutom kan du välja 3 områden där du önskar förlängd behandlingstid.

90 min: Bakdel av ryggen, nacken, ben, vader, armar, framsida ben, fötter.
Här fördubblas tiden för varje behandlat område för den ultimata effekten.

Tryck: Medium – Hårt


Soothing Serenity Massage (Spa Special) Greppstyrka 1-3

”Soothing Serenity Massage” kan översättas till svenska som ”Lugnande Själ Massage”.

Detta namn kombinerar idén om ultimat avslappning och klassisk massage med en spa-touch, vilket antyder en plats av förhöjd lugn och välbefinnande.

Förhöj din avslappning med vårt exklusiva erbjudande: Spa & Massage i Förfinad Harmoni, där du kan njuta av en speciell meditation/terapi med världsledande 3D-ljudteknologi genom hörlurar. Detta är en upplevelse du verkligen inte vill missa!

Behandlingstider och omfattning:

30 min: Bakdel av ryggen, nacken, ben, vader

45 min: Bakdel av ryggen, nacken, ben, vader, armar, framsida ben, fötter

60 min: Bakdel av ryggen, nacken, ben, vader, armar, framsida ben, fötter.
Dessutom kan du välja 3 områden där du önskar förlängd behandlingstid.

90 min: Bakdel av ryggen, nacken, ben, vader, armar, framsida ben, fötter.
Här fördubblas tiden för varje behandlat område för den ultimata avslappningen.

Tryck: lätt – medium


Terapeutisk Massage/Masageterapi 30-90 min.  Greppstyrka 2-4

Behandlingen fokuserar på specifika muskelområden som känns ansträngda eller på annat sätt blivit en obalans på kroppen. Syftet med denna behandling är att bota kunden från smärta. Besvären kan vara stela axlar, nackspärr, ryggskott, trött rygg, ledbesvär, tennis armbåge mm. Patienten är oftast garanterad att känna sig avslappnad och botad från smärta. I vissa fall kan det däremot ta 1-5 behandlingar för att uppnå ideal resultat.
Patienter med kroniska smärtor är varmt välkomna.

Här använder massageterapeuten all sin kunskap för att diagnostisera problemet och eliminera den. Behandlingen innefattar olika tekniker för att öka blodgenomströmning och mjuka upp muskler, leder och ligament. Tekniker som används kan vara: trigerpunkt-behandling, longering och strain and counterstrain teknik, muskeltöjningar och hemövningar och smarta tips. All behandling görs i samråd med patienten.


Taktil/Fibromassage 30-60 min.  Greppstyrka 1-1.5

Fibromassage är en speciellt anpassad, mycket mild, massagemetod som utvecklats under 90-talet för att hjälpa patienter med kroniskt smärta.  Behandlingen riktar sig mot patienter med fibromyalgi sjukdom.

Massagen är mycket avslappnande och ökar utsöndringen av smärtlindrande hormon i kroppen. Fibromassage frisätter även oxytocin, som är ett välbefinnande hormon som påverkar det allmänna välbefinnandet. Fibromassage är en variant av både klassisk massage och taktil massage, en väldigt lugn och mjuk massage som mjukar upp muskler och leder i hela kroppen. Massagen utförs med strykningar och olika handgrepp och är individuellt anpassad för varje patient. Ett nära samspel mellan patient och terapeut är en viktigt förutsättning för bra resultat.

Vissa upplever förbättring efter 5-6 behandlingar medan andra behöver 10-11 behandlingar. Det är viktigt att patienten får den tid som behövs och massagen kan ses som ett komplement till övriga behandlingar (såsom sjukgymnast, kurator, dietist, arbetsterapeut).


Idrottsmassage 15-30 min.  Greppstyrka 2-4

Skillnaden mellan klassisk massage och idrottsmassage är att idrottsmassage även kallad sport massage är mycket mer djupgående och intensivare massage. Idrottsmassage är en djupverkande massage som lämpar sig på individer som idrottar eller tränar. Denna typen av massage är lämplig för dem som vill förbereda kroppen inför en aktivitet/sport. Funkar även utmärkt för träningsvärk.


Triggerpunkt Behandling 20 min.  Greppstyrka 2-4,5 (INTE TILLGÄNGLIG JUST NU)

  • 15 min – 199 kr
  • 20 min – 249 kr
  • 25 min – 299 kr
  • 35 min – 349 kr

En triggerpunkt kan förklaras som en ”kramp”/muskelspänning i en del av en muskel, de kan ofta kännas som en större eller mindre ”knöl” (muskelknut). Dessa ”muskelknutar” ger ofta smärta både lokalt men också som strålar ut åt olika områden. T.ex. kan en triggerpunkt i rygg eller bröstmuskulatur ge smärta som strålar ut i arm och hand.

Triggerpunkter är bland de vanligaste orsakerna till smärta i musklerna hos människan, och de uppkommer ofta vid stillasittande arbete och monotona eller statiska rörelser/moment. Behandlingen av dessa punkter görs i samband med klassisk massage, och innebär bland annat att man trycker på dem för att få muskeln att slappna av.


Ansiktsmassage 30-90 min. Greppstyrka 1-2 (INTE TILLGÄNGLIG JUST NU)

  • 15 min – 249 kr
  • 20 min – 289 kr
  • 25 min – 319 kr
  • 30 min – 349 kr

Ansiktsmassagen ökar cellförnyelsen, stärker och lugnar, ökar cirkulationen och hjälper huden att läka och repareras.


Hitta coola plagg och tillbehör här:

https://www.antifragilewear.shop/

Lämna en kommentar